Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

November 4, 2022
to-odoiporiko-twn-marmarwn-documentary-still

to-odoiporiko-twn-marmarwn-documentary-stillΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ ντοκιμαντέρ ελληνοκινεζικής παραγωγής κάνει Αθηναϊκή πρεμιέρα
στις 9 Νοεμβρίου, στις 20:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος,
παρουσία του σκηνοθέτη Sean Wang.

Θα χαρούμε να σας δούμε!
Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου
cine-doc-logo

ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΤΩΝ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

Σκηνοθεσία:  Sean Wang| 99’ | 2021 | Ολλανδία, Κίνα, Γαλλία, Ελλάδα

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31)

Ένα κομμάτι μαρμάρου εξορύσσεται στην Ελλάδα και μεταφέρεται στην Κίνα. Κάποια κομμάτια μετατρέπονται σε αγάλματα και κολώνες ελληνιστικού τύπου, ενώ άλλα σε αναμνηστικά μπιμπελό που επιστρέφουν στα ελληνικά νησιά για να πουληθούν σε κινέζους τουρίστες.

Έμποροι, επιχειρηματίες, εργάτες, influencers… μια τεράστια αλυσίδα ανθρώπων δραστηριοποιούνται γύρω από το ελληνικό μάρμαρο και το μεταμορφώνουν μέχρι την τελική του διάθεση στην παγκόσμια αγορά. Ανάμεσά τους, ένας Κύπριος δικηγόρος και οι δίδυμες κόρες του, η Μαριάννα και η Σοφία, με τέλεια εμφάνιση και συνεχώς χαμογελαστές, έχουν καταλάβει κομβική θέση σε αυτή τη νέου τύπου σινο-ελληνική φιλία: φέρνουν Κινέζους επενδυτές και τουρίστες στην Ελλάδα, διαμεσολαβούν σε συμφωνίες μεταξύ εταιρειών και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό στην Κίνα.

Η ταινία περιγράφει τις συνδέσεις αυτής της καταναλωτικής αλυσίδας και αναδεικνύει με χιούμορ τις φιλοδοξίες της κινεζικής μεσαίας τάξης αλλά και τη μετατροπή του ελληνικού πολιτισμού σε παγκόσμιο καταναλωτικό προϊόν.

Μια παραγωγή της Muyi Film, της Blackfin και της Αnemon Productions σε συμπαραγωγή με το ARTE και την EΡT, που έκανε διεθνή πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ IDFA και συμμετείχε στα Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, Hot Docs, Visions du Reel, Cph:Dox, DocAviv, Zagreb Dox, One World κλπ.

 

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=BO7IlM8z54s

Μετά την πρεμιέρα στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ Sean Wang και τις πρωταγωνίστριες της ταινίας, Μαριάννα και Σοφία Ερωτοκρίτου.

Facebook Event: https://fb.me/e/2kKy98BHJ

Προπώληση Εισιτηρίων:  https://www.viva.gr/tickets/cinema/a-marble-travelogue-1/

 

 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: CINEDOC

Σε συνδιοργάνωση:  Anemon Productions | Δήμος Βόλου | Αχίλλειον Δημοτικό Κινηματοθέατρο Βόλου

Σε συνεργασία:  Σινο-Ελληνικός Σύλλογος Παραστάσεων Τέχνης

Xορηγός Επικοινωνίας:  Culture Now

Υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

https://www.facebook.com/CineDoc